Kuru Kayısı Saklama Koşulları

Kuru kayısı nasıl saklanır ve dayanıklılık süresi nedir? Doğru koşullarda saklanması halinde kuru kayısı 1 yıl kadar bozulmadan tüketilebilir. Bu yazımızda kuru kayısının nasıl saklanacağına dair en doğru yöntemi paylaştık.

Biz kimiz? — Biz geleneksel yöntemlerden vazgeçmeyerek atalarımızdan miras aldığımız haliyle kayısı yetiştiriciliğine devam eden bir aileyiz ve ürünlerimizi online mağazalarımız üzerinden satıyoruz.

ONLINE SİPARİŞ İLETİŞİM

Kuru kayısı sağlık adına önemli bir besin maddesidir. Özellikle son yıllarda bu farkındalığın artmasıyla yurt içinde tüketimi ciddi oranda artmıştır. Kuru kayısının faydalarından en önemlisi sindirim sistemindeki düzenleyici rolüdür. Bunun yanında yüksek potasyum içeriği de vücut metabolizmasına faydalıdır. Sindirim sistemi rahatsızlıkları, diyabet, kan rahatsızlıları gibi durumlarda sıkça kuru kayısı tüketilmesi önerilmektedir.

Kuru kayısı nasıl saklanmalıdır?

Kuru kayısının saklanması diğer tüm kurutulmuş meyvelerde olduğu gibi kuru, serin ve karanlık bir yerde olmalıdır. Buzdolabı bunun için idealdir. Ağzı kapalı hava almayan bir kapta kuru kayısılar güvenle muhafaza edilebilir.

Dikkat edilmesi gereken, kuru kayısıların buzdolabı içindeki nemden etkilenmeyecek şekilde muhafaza edilmesidir. Kuru kayısının bozulmaması için ayrıca bir koruyucuya gerek yoktur.

Gün kurusu kayısı, sarı kuru kayısıya göre çok daha hassastır. Uygun olmayan koşullarda çok daha hızlı bozulur. Uygun koşullarda ise tazeliğini 1 yıla kadar koruyabilir.

Sarı kuru kayısı, gün kurusu kayısıya göre çok daha uzun ömürlüdür. Bunun sebebi kurutma tekniğindeki farklılıktır. Bu farklılıklar ile ilgili detaylı yazımızı okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Günlük tüketilen kuru kayısıları buzdolabına koymaya gerek yoktur. 1 hafta kadar oda sıcaklığında tüketilebilir. Yine burada önemli olan üzerini açık bırakmamaktır. Özellikle gün kurusu tamamen doğal ve şekerli olduğundan karınca ve arıları üzerine çekecektir.